Последни новини

Жельо Бойчев: Управляващите теглят милиарди дългове, но за учителите няма нищо

Час по-скоро правителството трябва да си отиде

„Управляващите може да изтеглят 16 милиарда дълг, може да намерят 1 милиард за дефицити в енергетиката,  милиард  за саниране, 2 млрд. и повече за модернизация на армията, но за учителите пари няма”. Това заяви народният предствител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев по Канал 3. По думите му събирането на толкова много учители в зала Арена Армеец е било едно представление, което е нямало никакъв смисъл. „Главното действащо лице – вицепремиерът Меглена Кунева си направи ПР акция. Твърдението, че учителите ще получат заслужено възнаграждение бе опровергано от премиера Бойко Борисов и финансовия министър. Не мога да си обясня как работи това правителство. За това, то час по-скоро трябва да си отиде”, категоричен бе Бойчев.

72464a8d1bff1774da5ea9f5ef7895ed

По повод Изборния кодекс, народният представител на левицата заяви, че кодексът на Мая Манолова, никога не е бил толкова оспорван. Той каза също, че процедурата за приемането на ИК сега е пример за това как работи Народното събрание. „Да започне приемането на документа и в процедурата на самото приемане да се обяви, че ще се коригира с разпоредби, да приемеш законопроекта и в деня на обнародването да вкараш нови изменения, не е нормално”, коментира той. Бойчев обясни каква е позицията на БСП. „Не може, когато не подкрепиш мотивите на президента, след това да гласуваш „за” кодекса”, обясни Бойчев.

За електронното гласуване, народният представител каза, че се спекулира с темата, защото няма техническа възможност за реализирането му. Той изрази мнение, че с този тип гласуване няма да се избегне контролираният вот. По думите му е нужно да се направи електронно правителство, което в пъти ще улесни гражданите.

На правителството на Борисов не са му необходими работещи реформи

За КЗК, Жельо Бойчев обясни, че сега комисията работи по начин, по който да удовлетворява премиера Бойко Борисов, за да може той да си управлява обществените поръчки. „За съжаление на това правителство не са им необходими реформи, които работят”, категоричен бе Бойчев.

Източник: bsp.bg

Оставете коментар