Последни новини

Румен Гечев: Кунева, Горанов и Борисов приличат на бермудски триъгълник, в който изчезнаха заплатите на учителите

Излъгаха ги заради предизборните цели на управляващите и ДБГ

„Учителите не бива да бъдат лъгани – те заслужават увеличение на заплатите”. Това посочи като причина за исканата от левицата оставка на образователния министър Меглена Кунева зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ проф. Румен Гечев по Нова телелвизия. Той продължи, като обясни в какво точно се изразява лъжата на министъра. „Не може образователния министър да каже, че ще работи за увеличаване на заплатите с 10% от 1 януари 2017 г., и че ще се подпише колективен трудов договор, казвайки всичко това в пълна зала пред 14 000 учители, а после да се окаже, че държавата не може да осигури тези средства”, подчерта икономистът. Проф. Гечев бе категоричен, че учителите са излъгани точно за предизборните цели на управляващите и ДБГ.

„Недопустимо е един министър да излезе пред толкова много хора и пред медиите и да поеме ангажимент, без да се е уточнил с финаносвия министър и премиера”, подчерта проф. Гечев. Той каза също, че от министерство на финансите са обявили, че министър Горанов не е давал съгласие за увеличение на заплатите.

След случилото се в зала Арена Армеец, следва логичният въпрос – как се управлява тази държава?

„Министър Кунева, министър Горанов и премиерът Борисов ми приличат на бермудски триъгълник, в който изчезнаха заплатите на учителите”, обясни случващото се в управляващата коалиция проф. Гечев. Според него ДБГ не си уважават премиера. „Следва логичният въпрос – как се управлява тази държава?”, попита зам.-председателят на ПГ.

Проф. Гечев обаче се опасява, че образователният министър Кунева е напълно възможно да е била подведена от премиера Борисов с предизборни цели. „Възможно е Борисов да е разбрал, че не той ще увеличи заплатите на учителите, а неговите конкуренти в дясно от Реформаторски блок”, смята зам.-председателят на ПГ.

Източник: bsp.bg