Последни новини

Корнелия Нинова в Москва: Ние сме против участието ни в морската инициатива на Румъния в Черно море и сме за отмяна на санкциите срещу Русия

Ние сме за развитието на добросъседските ни отношения.

„Ние сме против участие на България в морската инициатива на Румъния в Черно море и включването на България в регионални военни формати, както и сме за отмяна на санкциите срещу Русия.“ Това заяви председателя на НС на БСП Корнелия Нинова по време на срещите, проведени в рамките на 15 – я конгрес на партия „Единна Русия“ в Москва.

Нинова се срещна със Сергей Наришкин, председател на Държавната Дума – парламента на Руската федерация. Двамата обсъдиха санкциите, наложени на Русия, и позицията на БСП за тяхното премахване, както и за отмяна на списъка за забрана за пътуване в ЕС на лица от Руската федерация. „Тези санкции нанесоха вреди на българската икономика, селско стопанство и туризъм. Ние настояваме за тяхната отмяна“, каза Корнелия Нинова. Ние сме за развитието на добросъседските отношения и против конфронтация и политики, които водят да военно противопоставяне в нашия регион и ни вкарват отново в надпревара във въоръжаването.

Лидерът на БСП се срещна и с председателя на Висшия съвет на Единна Русия Борис Гризлов.  Между двете партии има подписан протокол за сътрудничество и партньорство от 2003 година. Двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на междупартийните отношения,  активизиране на контактите между ръководствата им, както и  развитието на политическите отношения и икономическите връзки между двете страни.

Източник: bsp.bg