Последни новини

Официално: БСП „Изгрев“ с девет предложения за президент и едно за вицепрезидент

Основната цел пред Районната организация на БСП е спечелването на президентските избори в Район „Изгрев“

На 20 юли се проведе второто заседание на ХХ-та Районна конференция на БСП Район „Изгрев“. Освен, че конференцията излъчи предложенията на БСП Изгрев за кандидати  за президент и вицепрезидент, бяха отчетени резултатите от общопартийното допитване в районната организация за участието на партията в президентските избори наесен и се приеха решения, които ще гарантират готовността ни да спечелим тези избори в Район „Изгрев“.

В политическия доклад на председателя на РС на БСП Цветелин Софрониев бяха разгледани актуалните политически теми и определящи за общата и вътрешнопартийната политика събития, които ще бележат подготовката и участието на БСП в предстоящата кандидат-президентска кампания. Беше направен отчет за дейността на РС от заседанието на отчетно-изборната конференция и предприетите от районното ръководство на БСП мерки по организационното укрепване на основните организации. Бяха отчетени и предприетите до момента мерки за повишаване готовността на БСП „Изгрев“ за участие в президентските избори.

20160720_202516

След бурни разисквания, делегатите на конференцията решиха всички направени от основните партийни организации номинации за президент и вицепрезидент да бъдат предложени от Районната организация на БСП за кандидати на партията в предстоящите наесен избори.

Предложенията за кандидати за президент са (по азбучен ред): проф. Андрей Пантев, доц. Иво Христов, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Мая Манолова, Михаил Миков, Стефан Воденичаров, Таско Ерменков и Янаки Стоилов. За кандидат за вицепрезидент е предложен проф. Стефан Данаилов.

И в политическия доклад, и в приетото от конференцията решение, основната формулирана цел е спечелване на президентските избори в Район „Изгрев“.