Последни новини

БСП Изгрев стартира участието си в предизборната кампания на 8-ми септември

Районният предизборен щаб реши на 8-ми септември да стартира участието на Районната организация на БСП в предизборната кампания за президент и вицепрезидент на републиката. Тогава ще бъде отбелязана 72-годишнината от победата над фашизма в България.

На заседанието, проведено вчера – 01.09.2016 г., членовете на РПЩ разпределиха девет основни направления на своята дейност: работа с коалиционните партньори и районните структури на политическите партии; взаимодействие и контакти с неправителствени организации и работа с хоризонталните структури на БСП; контакти и преговори с кмета на района и районната администрация; връзки с Районната избирателна комисия и правни въпроси; работа с медии и комуникации; анализи и прогнози; Районен дискусионен клуб „Червена звезда“; организиране на изборния процес – координиране на предизборната дейност и изборния процес и пропагандна дейност и агитационни материали; и методическа дейност и обучение на изборния актив.

20160704_171632

Беше утвърден и подробен план с мероприятия за месеците септември, октомври и ноември съгласно Плана за предизборната дейност, приет от РС на БСП.

Членовете на РПЩ обсъдиха имена на дейци на културата, науката и спорта от района, които ще се включат в инициативния комитет по издигането на кандидатурата на ген. Румен Радев в президентската надпревара.

Основната цел пред Районната организация на БСП, формулирана от второто заседание на ХХ-та Районна конференция през м. юли, е победа на президентските избори в Район „Изгрев“. Това е напълно в традициите и възможностите на БСП Изгрев. Районната организация на БСП в Район „Изгрев“ е тази, която постига най-високите резултати в София и дава най-висок принос за резултатите на БСП в столичната организация. От всички проведени избори след 1989 г. БСП има най-много победи именно в нашия район.