Последни новини

БСП Изгрев отново ще отбележи годишнината от обособяването на Район „Изгрев“ като самостоятелна административна единица в столицата

Вчера РС на БСП проведе редовно заседание и прие важни решения за предизборната кампания в Район „Изгрев“

По традиция в края на октомври БСП Изгрев ще отбележи годишнината от обособяването на района в самостоятелна административна единица през 1987 г. Инициативата за това е на БСП, а празненството ще се проведе на открито в градинката при КАТ София. Предвидена е музикална програма на живо, за която БСП поема организацията и осигуряването на изпълнителите.

Друга значима инициатива през месец октомври е провеждането на традиционния футболен турнир „За купата на Изгрев“, организиран от Районния съвет и Младежкото обединение на БСП в района. Той ще се проведе в първата половина на следващия месец.

Датите и часът на двете мероприятия ще бъдат уточнени допълнително и ще бъдат обявени на жителите на Район „Изгрев“.

20160801_125545

Други решения на РС на БСП от вчера засягат дейността и задачите на Обединението на жените – социалистки, Движението на ветераните и Младежкото обединение в БСП – Район „Изгрев“ по време на предизборната кампания в района, чиито планове бяха представени от председателите на трите структури.

По отношение на коалиционната политика и взаимодействието с районните структури на политическите партии, РС на БСП се позова на резултатите от общопартийното допитване в основните партийни организации, проведено през м. юли. Според тях, извън партиите от Коалиция „БСП Лява България“, в нашия район с най-голямо доверие сред членовете на партията се ползва Движение 21 с 46% от гласовете. Следват АБВ с 45%, ВМРО с 40%, Атака с 35%, НФСБ с 26% и ДПС с 10%. Воден от този резултат, в началото на месеца Районният предизборен щаб реши да се проведат разговори с представители на районните структури на тези партии. Въпреки, че форматът, в който БСП се явява на изборите (самостоятелно чрез издигане на кандидат-президентската двойка от Инициативен комитет) не предполага пряко взаимодействие, РС прецени, че подобно поведение от страна БСП би било ползотворно в по-дългосрочен план – например в следващите местни избори. Още повече, че ние като районна структура вече положихме добра основа за евентуално взаимодействие с Движение 21, АБВ, ВМРО, Атака, Гергьовден и ДПС по повод на нашата кандидатура за районен кмет в изборите през 2015 г., когато потърсихме и получихме подкрепа от районните/градските структури за нашето (очаквано тогава) участие на втория тур.

Според РС на БСП, непосредствената цел на осъществените контакти с местните структури на изброените партии за предстоящите избори, е толерантното протичане на предизборната кампания в нашия район.