Последни новини

На празник като на празник – ген. Радев заедно с жителите на Изгрев на празника на района на 28 октомври

На 28.10. от 16,00 ч. в градинката при КАТ София БСП Изгрев организира честването на 29-годишнината от обособяването на „Изгрев“ като самостоятелен район на столицата. 

През есента на 1987 г. с укази 3399 и 3405 на Председателя на Държавния съвет на НРБ се закриват тогавашните 10 района на София и се създават 24 общини. Една от тях, като част от Ленински район, е община „Червена звезда“, чиито наследник и правоприемник е Район „Изгрев“. Община „Червена звезда“ преминава в Район „Изгрев“ през 1995 г. със Закона за териториалното деление на Столична община и големите градове.

selec1t

Тържеството ще бъде уважено от кандидата на БСП за президент на Република България генерал Румен Радев. Ще присъства и председателят на столичната организация на БСП Калоян Паргов.

Районната организация на БСП кани на празника всички жители на Район „Изгрев“. Годишнината ще бъде отбелязана с концерт на живо от 16,00 ч., в който ще прозвучат много от вечните български песни и ще се изиграят много хора. Присъстващите ще имат възможност да чуят и да се запознаят с кандидата за президент, издигнат от БСП – генерал Румен Радев.

Очакваме Ви!