Последни новини

Изгрев: Генерал Радев – Президент! Генерал Румен Радев се присъедини към празника на жителите на Район „Изгрев“.

На 28 октомври за поредна година БСП Изгрев организира отбелязването на годишнината от обособяването на района като самостоятелна структура на столицата през есента на 1987 г. На концерта, на който присъстваха над 300 граждани на Изгрев, прозвучаха много от вечните български песни и се изиграха много хора.

С хляб и сол и с букет от 13 рози бе посрещнат специалният гост на тържеството – генерал Румен Радев, кандидат за президент на Република България. Обръщението си към жителите на района той започна с благодарност, като ги похвали за усилията им да поддържат Изгрев най-зеления район на София. Според него трябва да гледаме проблемите в очите, да бъдем настоятелни за своите права и борбени за бъдещето си. Хората сами могат да станат лидери по пътя към промяната. Ген. Радев бе категоричен, че България има нужда от тази промяна, която да гарантира сигурността на хората. Можем да я постигнем, когато престанем да се делим на леви и десни, на фили и фоби, а България с единни български граждани, обединени заедно, да продължи напред!

img_9881

В поздравлението си към съгражданите от района, председателят на БСП Изгрев Цветелин Софрониев посочи, че именно будната гражданска активност на хората е съхранила района като зеления оазис на столичния град. В резултат на тяхната активна позиция не са застроени междублоковите пространства, изградени са много нови детски площадки и спортни игрища. Той посочи, че своя значим принос за състоянието и благополучието на Район „Изгрев“ има организацията на БСП, печелила най-много изборите за кмет на района. И помоли за ново доверие – този път на президентските избори. Накрая на изказването си, Цветелин Софрониев, от името на БСП Изгрев, пожела успех и подари на ген. Радев специално гравирана сабя, която той да отнесе в кабинета си на „Дондуков“ 2.

Ген. Румен Радев раздаде много автографи, успяха да поговорят с него много хора, а голяма част от присъстващите вече имат и снимки като скъп спомен от срещата си с него.

По традиция тържеството завърши с голямо българско хоро.

Събитието бе отразено и от Българската национална телевизия:

http://imedia.bnt.bg/predavanyia/glasovete-na-balgariya-2016/glasovete-na-balgariya-28-10-2016?618127