Последни новини

БСП Изгрев излъчи четирима кандидати за народни представители и направи две предложения за водачи на листата на 23-ти МИР

Районната конференция на БСП – Район „Изгрев“, която се проведе на 28 януари, излъчи с тайно гласуване кандидатите си за народни представители в листата на 23-ти многомандатен избирателен район. Това са Даниел Тунчев, Стоян Мирчев, Николай Гърнев и Петя Шерденова. Те ще участват в окончателното подреждане на листата, което ще направи Градската конференция на БСП на 11 февруари.

Общият брой кандидати за народни представители, излъчени от основните партийни организации, беше 8, което наложи провеждането на таен избор. Всичките кандидати са членове на Районната партийна организация.

Конференцията направи и две предложения за водачи на листата в 23-ти МИР – Калоян Паргов и Жельо Бойчев. И двамата бяха гости на третото заседание на ХХ-та Районна конференция.

Делегатите изслушаха и приеха политическия доклад по актуалните теми и по отчета за дейността на Районната организация на БСП през 2016 г., изнесен от председателя Цветелин Софрониев. С него бе формулирана целта, която си постави БСП Изгрев в предстоящите парламентарни избори – победа в Район „Изгрев“.

Бяха направени много предложения по проектите за нов Устав и за Предизборна платформа на БСП за участие в изборите за 44-то Народно събрание. Всички те ще бъдат предоставени в ГС на БСП и защитени на конгреса от седемте делегати, излъчени от Районната партийна организация.