Последни новини

Първан Симеонов: БСП вари ГЕРБ на бавен огън

От БСП предпочитат да варят ГЕРБ на бавен огън, предпочитат доверието към управляващите да ерозира и в един момент да падне под това към БСП. Затова скоро няма да има нови избори. Този анализ направи политологът Първан Симеонов в ефира на БНТ. По думите му оставката на Валери Симеонов временно е спасила кабинета. Той прогнозира обаче още скандали и протести. Напоследък всичко, което се случва в страната, е в по-пряка полза за ДПС, отколкото за БСП, смята още политологът.
Видяхме удар по Патриотите и при едни евентуални следващи избори ДПС застава в идеалната ситуация – относително равни ГЕРБ и БСП, евентуално Обединените патриоти извън парламента и ДПС в ролята на балансьор, да държи всички в зависимост. Това е много неприятна политическа ситуация – менгеме за Борисов, коментира Симеонов.
По думите му лидерът на НФСБ е успял да си извоюва мястото на човек, който казва това, което мисли, като някакъв вътрешен омбудсман. Той подразни едни, но много се хареса на други, смята политологът. С изказването за майките на деца с увреждания подразни всички и рязко загуби имидж. Загубиш ли общественото мнение, губиш онези, заради които се прави политиката. Оттук нататък той има шанса донякъде да поправи своя имидж, защото може да е по-свободен. Сега той може да казва и по-пиперливи неща, но е спорно доколко това е удачно, имайки предвид това, което се случи, коментира още Първан Симеонов.

Източник: www.duma.bg