Последни новини

Д-р Делян Георгиев: Разчитам на ясна програма и разпознаваемост сред хората в „Изгрев“

С екипа, с който работя, считаме за целесъобразно да бъде иницииран мораториум върху жилищното строителство в района, тъй като капацитетът отдавна е стигнал своя предел, каза кандидатът за кмет на „Изгрев“

Хората от „Изгрев“ са докарани до ръба на отчаянието от строежите, унищожаването на зелени площи и липсата на детски градини. Това каза кандидатът на БСП за кмет на района д-р Делян Георгиев в ефира на БНТ. „В „Изгрев“ има бум на строителството, презастроява се, уплътняват се междублоковите пространства. Това е изнервило до краен предел местните хора. Знам го, защото съм един от тях, живея в „Дианабад“, каза Георгиев и допълни, че хората са страшно разочаровани от липсата на плановост при строителство, от липсата на стратегия.Той изтъкна, че не е правилна градоустройствената политика да се строи без да се мисли за инфраструктурата. Да се правят жилищни кооперации,а да не се правят детски градини и училища.

„Аз и екипът, с който работя, считаме за целесъобразно да бъде иницииран мораториум върху жилищното строителство в района. Тъй като капацитетът отдавна е стигнал своя предел“, заяви Делян Георгиев. Кандидатът за кмет на „Изгрев“ сподели две от идеите си, които би искал да реализира при успех на изборите – нова детска градина и да се изгради детското звено към 15-та поликлиника, тъй като би било добре педиатрите, които обслужват децата, да бъдат изведени в отделно крило на сградата. Той посочи, че на територията на „Изгрев“ има два големи парка. „За съжаление Ловният парк в момента представлява една занемарена гора. Много е силно да го наречем парк“, категоричен бе Георгиев и допълни:

„Част от Борисовата градина е на наша територия и считам, че всички райони, които имат граница с Борисовата градина, би следвало да действат много по-корпоративно. Това е един емблематичен парк в София. Трябва да се разсъждава цялостно. Трябва да се разсъждава на градско ниво и всички ние заедно да работим за Борисовата градина,за да бъде тя такава, каквато бихме искали да е“, убеден е кандидатът за кмет на „Изгрев“. Според него голям проблем за хората, свързан с тежкия трафик и задръстванията, е че от кварталите „Дианабад“ и „Изгрев“ има само по един – два изхода към централните булеварди. Делян Георгиев сподели, че е подкрепен от почти цялата левица в район „Изгрев“ – АБВ, Георги Кадиев, партия МИР. Според него това, на което може да разчита в предизборната надпревара, е ясната програма и разпознаваемостта, която има сред хората от района.

Източник: https://www.bspsf.bg