Последни новини

БСП Изгрев: Връщането на ГЕРБ и ДПС в управлението е подмяна на вота на българите

На 20 юни Районният съвет на БСП Изгрев прие следната позиция по актуалните политически теми:

Съставянето на настоящото правителство през декември миналата година беше трудно, но отговорно поведение на участниците в него; беше исторически прецедент от четири партии, но така пожелаха българите; беше политически компромис, но с ясно поставени цели!

А кризите, които трябваше да се овладеят, бяха много – ковид пандемия, финансова, социална, енергийна, продоволствена, геополитическа, после – и войната в Украйна.

Българската социалистическа партия пое своята отговорност и с опит и последователност се включи пряко в държавното управление. По нейна инициатива се стигна до увеличение на доходите и пенсиите, до безплатните детски градини и ясли, до подпомагане на младите семейства, бизнеса и земеделските производители, до приемане на поредица антикризисни мерки за преодоляване на последиците от връхлетелите страната ни кризи, до избягване на пряка намеса във войната в Украйна.

И вместо партиите в управлението да се съсредоточат върху проблемите на българите, една от тях – „Има такъв народ“, предаде гласувалите за нея стотици хиляди хора, в опит да възстанови мракобесието, завладяло държавата ни повече от десетилетие. В ход е подмяна на народния вот за връщане на ГЕРБ и ДПС на власт в коалиция с „Има такъв народ“ и „Възраждане“.

Ние, социалистите от район „Изгрев“ в София, знаем и помним как сами отстранихме ГЕРБ от местната власт преди три години и от какво отървахме жителите на района, и ще направим всичко възможно да не ги допуснем отново.

Подкрепяме напълно решението на Националния съвет на БСП от 12 юни и участието ни в управляващата коалиция!

Подкрепяме напълно Председателя на БСП, Изпълнителното бюро на НС на БСП и ръководството на Парламентарната група на „БСП за България“ в разговорите и усилията им заедно с другите партии от управляващото мнозинство за изработване на програма за по-нататъшното управление на държавата в рамките на сегашната коалиция.

Призоваваме всички здравомислещи хора да запазим и развием това, което заедно постигнахме миналата година – нормалността в държавата ни!